Изследване на Империал Колидж (Imperial College) в Лондон доказа, че антителата

...
Изследване на Империал Колидж (Imperial College) в Лондон доказа, че антителата
Коментари Харесай

Мащабно проучване на Imperial College доказа, че стадният имунитет е непостижим

Изследване на " Империал Колидж " (Imperial College) в Лондон потвърди, че антителата против Covid-19 спадат бързо след възобновяване на инфектираните с ковид хора. Данните демонстрират, че вместо да се построява имунитет, с течение на времето броят на хората с антитела против ковид е понижен с 26%, откогато бяха облекчени противоепидемичните ограничения във Англия. Изследването било извършено измежду 365 000 души в границите на три кръга от проби сред юни и септември, съобщава Sky news. 

Резултатите от изследването REACT-2 демонстрират, че 6% от хората са имали антитела против вируса по времето, когато блокирането на страната е било облекчено в края на юни и началото на юли, само че до началото на втората вълна през септември този % е понижен до едвам 4,4%.

Според " Империал Колидж " в Лондон ще се изисква към 50-60% от популацията да има отбрана против ковид, с цел да не може той повече да се предава дейно.

" Новите резултати изрично подсказват, че стадният имунитет е неосъществим. Когато смятате, че 95 от 100 души към момента са склонни да бъдат податливи на Covid-19, ние сме доста, доста надалеч от всичко, наподобяващо отбрана на популацията против по-нататъшно разпространяване на вируса. Стадният имунитет не е нещо, което можете да употребявате като тактика за надзор на инфекцията от Covid-19 измежду популацията ", сподели проф. Хелън Уорд, един от откривателите в Imperial College, цитирана от Sky News.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР